2012. november 4., vasárnap

Omanban jártunk

Oman nagyon hasonló Bahrainhez az arab kultúra okán, ám mégis annyi behatás ért minket, hogy már a repülőútról az apartmanba érve tollat ragadtam.
Oman hatalmas ország. Bahrainhez képest meg pláne, hisz ez utóbbi egy Balaton méretű sziget, nagyjából egy milliónyi lakossal. Oman viszont akkora, hogy pusztán a tengerpartja több, mint 3000 km-en húzódik.
Az érdekes tény viszont, hogy a lasokssága nem haladja meg a 3 milliót.
Ennek feltehetően a lakhatatlan területek az oka.


A fővárosa, Muscat felé vezetett első utunk, s a tengerparttól elválasztó autópálya másik oldalán hatalmas fekete hegyek magasodtak amolyan Mordor szerűen (a megértéshez a Gyűrűk Ura rajongók előnyben).A hegyek látványa elképesztő. Szinte mindenfelé az határolja a látványt. Sötét színűek, és hirtelen magasodnak a semmiből.


Mivel a taxisofőr eltévedt, így a vártnál elsőre is többet láttunk. Az a rengeteg zöld azonnal levett a lábunkról. Ez az, ami nekünk elmondhatatlanul hiányzik. Pedig az omaniak az ország északi részét maguk telepítették be fákkal, így van remény, hogy Bahrainben is csak döntés kérdése.A tengerpartot minden féle fajta ember élvezi, korra és rangra tekintet nélkül. Pezseg az élet itt (ez szintén  nem így van Bahrainben). A tehetősek korzóznak a legújabb autóikkal, a többiek pedig élvezik a vizet, ill. a vizet élvezők látványát.

Nincsenek megjegyzések: