2013. június 9., vasárnap

Etióp étterem



















Eredeti etióp étteremben eddig Londonban voltunk, s most Manamában, Bahrein fővárosában is felfedeztünk egyet.
Bármit kérsz, azt erre a hatalmas 'kenyérre' szedik ki, abból kell kanalat formázni. Maga az evőeszköz a köret egyúttal. Ötletes, már amennyiben nem bánod, hogy kézzel kell enni.
Szerintem nagyon ízletes, de idő, amíg megszokja az ember, hogy mennyire savanyú a kenyér. Palacsinta jellegű és tele van buborékkal. Ahogy olvastam, az derült ki, hogy liszt, víz és só van benne, ám 3-4 napig erjesztik, ettől olyan savanyú.
(A személyzet is etióp volt, s fogalmunk sem volt, mit rendelünk, mert nem beszéltünk egy nyelven. Nem is erőltettük a beszélgetést, mert a kérdésekre a választ amúgy sem értettük.
-van leves?
-igen.
-milyen leves van?
-nem.
Pedig nagyon aranyosak, kedvesek voltak, kár hogy nem tudtunk beszélgetni.)

Nincsenek megjegyzések: